Welkom bij Restyle your Smile

Wij maken composiet facings zónder dat we aan je gezonde tanden slijpen!

De vraag naar cosmetische tandheelkunde (of esthetische tandheelkunde) neemt al jarenlang fors toe. Dit past in de trend waarbij mensen veel belang hechten aan een fraai uiterlijk,  en hoewel wij van mening zijn dat échte schoonheid van binnen zit, is een mooie verzorgde mond wel degelijk een mooi ‘visitekaartje’ en daar helpen wij je graag bij! 

Ik ben Nicole de Preud’homme, businesslijnmanager Restyle your Smile NL b.v. en ik vertel je graag wat meer over onze klinieken.

Facings zijn erg populair en dientengevolge vaak in het nieuws. Helaas niet altijd positief. Zowel bij de main-stream-media als bij vele collegae in onze branche bestaat een eenzijdig, negatief beeld over facings; een en ander wordt vaak ingegeven door de voorbeelden waarbij fors aan de tanden is geslepen, of waar problemen zijn ontstaan. Ik wil je graag laten kennismaken met onze werkwijze waarbij facings wél mogelijk zijn op een betaalbare, reversibele en tandheelkundig én ethisch verantwoorde wijze.

Hans en Nicole de Preud’homme

Mooie composietfacings zonder slijpen

Verkleurde tanden weer wit

Last van verkleurde tanden? Wij zorgen dat ze (weer) de gewenste kleur krijgen. Hollywood white is ook mogelijk!

Scheve tanden weer recht

Scheve tanden zijn zonder pijn en grote ingrepen weer recht te maken.

Langdurig resultaat

Het resultaat is langdurig; je kunt jarenlang plezier hebben van je facings.

100% pijnloze behandeling

Onze behandelingen zijn 100% pijnloos.

Niet kostbaar

De make-overs zijn zeer betaalbaar en hebben een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Topkwaliteit

De facings, gemaakt van topkwaliteit composiet maken je gebit weer prachtig.

Hoe is Restyle your Smile ontstaan?

Wij merkten in de praktijk dat de vraag naar cosmetische tandheelkunde (of esthetische tandheelkunde) steeds meer begon toe te nemen. Vanuit de wens om aan die vraag op een tandheelkundig en ethisch verantwoorde manier tegemoet te komen is de Restyle your Smile-methode, en later de Restyle your Smile-academy, ontstaan.

Mijn echtgenoot, Hans de Preud’homme (tandarts, implantoloog, oncologisch tandarts, esthetisch tandarts, maar ook zoon van een bijzonder artistieke moeder) heeft een werkwijze ontwikkeld die wij geregistreerd hebben onder de naam Restyle your Smile.

Wat maakt de werkwijze van Restyle your Smile dan zo bijzonder?

Onze werkwijze is anders en dat uit zich op verschillende manieren. Belangrijk is dat we vrijwel nooit slijpen aan gezonde tanden. Dat betekent dat de behandeling pijnloos en reversibel (omkeerbaar) is, maar ook dat we gezonde tanden niet beschadigen. 

Met ons speciale esthetische  en kleurvaste composiet kunnen we vrijwel alle gewenste kleur-, stand- en vormverandering creëren.

Onze deskundige tandartsen zorgen er daarnaast voor dat de facings tandheelkundig verantwoord worden aangebracht, zodat rageren en reinigen gewoon mogelijk blijft,  en met een perfecte aansluiting naar  het tandvlees. De eigen tandarts van onze klanten kan de halfjaarlijkse controles en behandelingen gewoon blijven uitvoeren.

Ook belangrijk om te vermelden is de goede prijs/kwaliteitverhouding.

Waarom een eigen academy?

We zijn ‘klein’ (1 behandelkamer) begonnen maar de vraag naar onze behandelingen nam snel toe en toen ontstond de behoefte aan uitbreiding van capaciteit. Om onze eigen werkwijze én kwaliteit te waarborgen hebben we een eigen academy ontwikkeld, waar alle bij Restyle your Smile werkzame tandartsen een training volgen voordat ze in een van onze klinieken komen werken. Vanzelfsprekend zijn zij allen gediplomeerd tandarts, en BIG geregistreerd. Intussen hebben we 9 behandelaars (eind 2022 zullen dat er 11 zijn) die werken in onze klinieken in Baarn en Prinsenbeek. Daarnaast zijn er 8 consulentes werkzaam voor onder andere de intakes; ook zij volgden een training in de eigen academy.

Waarom composiet?

Wij krijgen vaak de vraag waarom we geen porseleinen facings aanbieden. Onze behandelaars hebben echter een uitgesproken voorkeur voor het werken met composiet, en dat heeft diverse redenen.

Composiet kan in tegenstelling tot porselein heel dun worden uitgewerkt op de tanden; er is maar zeer geringe laagdikte nodig om toch een goede kleur/vorm/stand te verkrijgen. Dat betekent dat we voor het werken met composiet vrijwel nooit hoeven te slijpen aan de tanden. Bij porselein is vaak meer laagdikte nodig, zeker voor het verkrijgen van de momenteel populaire ‘bleach’-kleuren; dat kan niet worden aangebracht zonder dat er aan de tanden wordt geslepen om hiervoor ruimte te creëren.

Zelfs voor de zogenaamde non-prep facings zal vaak iets van de tanden worden weggeslepen; bij de behandelingen zoals die recent (negatief) in het nieuws waren, in bijvoorbeeld Turkije, is facings eigenlijk zelfs een verkeerde benaming. Het gaat hier feitelijk om kronen,  waarvoor de eigen gezonde tanden volledig worden beslepen met alle mogelijke nadelige gevolgen van dien. Bij Restyle your Smile slijpen we vrijwel nooit (als het in uitzonderlijke gevallen wel nodig is, zal dit altijd minimaal zijn én bovendien vooraf besproken worden). Het ‘prepareren’ van het glazuur t.b.v. de hechting van het composiet is vergelijkbaar met hetgeen b.v. een orthodontist doet bij het aanbrengen van brackets.

Composietfacings worden direct in de mond vervaardigd, dat betekent dat we niet afhankelijk zijn van tandtechnische laboratoria, maar ook dat je als klant kunt meekijken tijdens het behandelproces en daar desgewenst in kunt bijsturen.

Tot slot; de prijs-kwaliteitverhouding van composiet is daarbij heel goed. En bij onverhoopte schade is een reparatie een fluitje van een cent.

Duurzaamheid

Ons speciale esthetische composiet is kleurvast en bijzonder duurzaam. Er zijn wetenschappelijke studies gedaan naar de zogenaamd failure-rate van facings; deze is voor porselein vrijwel gelijk aan die van composiet overigens. Uit deze studie komt naar voren dat facings een overlevingsduur van van circa 90% (na 5 jaar) en van circa 75% (na 10 jaar) kennen. Dit is bijzonder hoog maar betekent wel dat facings door gebruik slijten en dat er in enkele gevallen schade kan ontstaan; het gebit is immers een ‘gebruiksvoorwerp’. Het grote voordeel van composiet ten opzichte van porselein is dan weer dat schade heel gemakkelijk kan worden hersteld.

Onze clientèle

Onder onze clientèle bevinden zich klanten uit heel Nederland maar ook van ver daarbuiten. We mochten klanten verwelkomen uit onder andere België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Schotland, Malta, Zweden, Zwitserland, Dubai en Spanje. Ook mochten we vele bekende Nederlanders (zangers, zangeressen, voetballers, DJ’s, vloggers, tv-presentatoren en deelnemers van onder andere TVOH, EOTB en Temptation Island) behandelen en daar zijn we best wel een beetje trots op!

Onze kracht

Onze kracht zit hem in ons onderscheidende product, prijs/kwaliteitverhouding en onze uitstekende garantievoorwaarden, maar niet in de laatste plaats in ons team behandelaars, consulenten en andere ondersteuners. Elke dag staan zij met veel enthousiasme klaar voor onze klanten, in een zeer laagdrempelige, relaxte, gezellige sfeer (niet voor niets zijn we genomineerd als gezelligste bedrijf van Brabant) waar medisch en zakelijk plaats maken voor professioneel en persoonlijk! We verwelkomen je graag in één van onze klinieken.