Informatie

Onze facings worden gemaakt van composiet. Met composiet kunnen vorm-, stands- en kleurcorrecties worden gemaakt. De kleur kies je vooraf zelf (samen met je behandelaar) uit. Je kunt ervoor kiezen om je hele gebit, maar natuurlijk ook een enkele scheve tand of afgesleten tanden, te laten behandelen. Na de intake kan je behandeling in één zitting plaatsvinden; na 6-8 weken volgt nog wel een nacontrole/napolijst-afspraak (inbegrepen in de kosten). Voor composietfacings hoeft er niet (of nauwelijks) aan je eigen tanden te worden geslepen. De behandeling is niet schadelijk of pijnlijk, en vrijwel altijd ook "reversibel", d.w.z. dat het composiet in uitzonderlijke gevallen er ook weer afgehaald kan worden. Je krijgt 1 jaar garantie op schade of breuk aan je facings. We adviseren je dringend een mondbeschermer aan te schaffen om schade te voorkomen. Deze kan aansluitend aan je behandeling bij ons gemaakt worden.

Alvorens we kunnen starten met facings is het zeer belangrijk dat de tanden, kiezen en het tandvlees in goede conditie verkeren. We kunnen dan pas met facings starten als eventuele gaatjes behandeld zijn. We gaan er bij je behandeling vanuit dat je voor je reguliere gebitscontroles naar je eigen tandarts gaat, je gebit gezond en mondhygiëne goed is. Daarbij adviseren we voorafgaand aan de behandeling een gebitsreiniging bij de preventie-assistente of mondhygiëniste.

We maken het liefst een begroting op maat, omdat elk gebit anders is en ook ieders wensen anders zijn. De richtprijs voor een gebits-make-over van je hele gebit is bij Restyle Your Smile Nederland € 2.275,-. Dit is inclusief de kosten voor een mondbeschermer van € 120,-. 

Voor deze behandeling is een aanbetaling noodzakelijk, deze is o.a. bedoeld voor het aanschaffen van de benodigde materialen. Bij het maken van de afspraak voor de behandeling dien je de aanbetaling te voldoen.

De behandeling (minus de aanbetaling) reken je direct na de behandeling met ons af; dit kan per pin of contant. Je krijgt van ons een nota van je behandeling. Houd er rekening mee dat verzekeraars terughoudend zijn met het vergoeden van cosmetische behandelingen.

Per 1 januari 2013 geldt de Btw-vrijstelling voor medische diensten alleen voor diensten die als doel hebben de diagnose, de behandeling en, voor zover mogelijk, de genezing van ziekten of gezondheidsproblemen. De vrijstelling geldt dus niet voor alle verrichtingen die men als tandarts of tandarts-specialist in de praktijk uitvoert. Daarom voeren wij alleen behandelingen uit die gericht zijn op de 'gezondheidskundige verzorging van de mens'.

Wij maken gebruik van MediCas Incassobureau voor de invordering van onbetaalde facturen. De betalingsvoorwaarden van MediCas zijn op u van toepassing. Klik op de link Betalingsvoorwaarden  om deze in te zien. 

De zorgverzekeraars zijn erg terughoudend in het vergoeden van cosmetische behandelingen. Restyle Your Smile is hiervan inhoudelijk niet op de hoogte en neemt hierin geen verantwoordelijkheid.

We hanteren de volgende behandelcodes: C003, C012, M0120, V15, V40, G33 en M61.

Voorafgaand aan de behandeling is een intake noodzakelijk; deze is vrijblijvend, maar niet kosteloos. De kosten voor je persoonlijke intake bedragen € 26,75.

Als je een afspraak wilt maken voor een intake verzoeken wij je om het foto-intakeformulier op deze site te gebruiken; je kunt daar al je persoonlijke gegevens noteren, een omschrijving van je wensen en een paar gebitsfoto’s uploaden. Hiertoe hebben we 3 scherpe foto's (geen selfie) van je gebit nodig (voor-, rechter- en linkerzijde). Je onder- en boventanden evenals je tandvlees moeten goed - liefst volledig - zichtbaar zijn, dus de lippen moeten worden opgetrokken en de tanden moeten van elkaar af op de foto staan. Maak deze foto's met daglicht. Onze consulentes beoordelen vervolgens het intake formulier en nemen contact met je op voor het inplannen van de afspraak.

Omdat de druk op onze agenda’s enorm hoog is geldt voor je intake een aanbetaling van € 20,-; je ontvangt hiervoor een rekening per mail. Als we je betaling binnen één week niet ontvangen hebben, zal jouw afspraak geannuleerd worden. De aanbetaling wordt verrekend met je consult, die je na afloop bij onze balie contant of per pin kunt afrekenen. Als je je afspraak zonder berichtgeving niet nakomt vindt er geen restitutie plaats.

Tijdens de intake kunnen we je wensen en de mogelijkheden bespreken. We doen een kleuranalyse en we maken een proef-facing die je mee naar huis kunt nemen.

Tot slot willen we je vragen om het liefst minimaal 2 weken voorafgaand aan je intake, een bezoek te brengen aan de mondhygiëniste. Dit komt ten gunste van de beoordeling tijdens de intake en zorgt ervoor dat we je meteen een afspraak kunnen aanbieden voor de facingsbehandeling. Wij werken samen met een mondhygiëne praktijk in Prinsenbeek en Best, en kunnen je naar hen verwijzen.

Bij goede verzorging (je krijgt van ons instructies mee) kun je 5 tot 10 jaar plezier hebben van je facings. Composiet is een kleurvast materiaal en verkleurt dus niet. Wel kunnen bepaalde voedingsmiddelen (kruiden, thee, koffie, rode wijn) en roken aanslag veroorzaken op je facings waardoor het lijkt of ze verkleuren. Wij kunnen deze aanslag moeiteloos voor je verwijderen en dan komt de oorspronkelijke kleur van het composiet weer terug. Je kunt hiervoor te allen tijde een afspraak voor maken bij een van onze Restyle consulentes. Tot slot, raden we je aan om een gebitsbeschermer voor de nacht te laten maken; deze voorkomt schade aan je facings.

We willen natuurlijk heel graag dat jij na de behandeling, dolblij onze praktijk verlaat. Het is voor onze behandelaars een ware kunst om jouw wensen te vertalen naar de facings die zij maken. Het helpt dus heel erg als jij je goed voorbereidt. Denk hierbij aan kleur, vorm, stijl etc. De voorbeelden op onze instagram pagina en onze facebookpagina kunnen je hier heel goed bij van dienst zijn.

Ca 6-8 weken na je behandeling volgt een napolijst afspraak. Mocht je nu na je behandeling toch nog wensen hebben t.a.v. de vorm, stijl, dikte etc dan mag je die (liefst zo snel mogelijk, per mail) aan ons doorgeven en zullen wij bij het napolijsten deze veranderingen kosteloos voor je doorvoeren. Het is dus heel belangrijk dat jij bij die napolijst afspraak heel goed beoordeelt of je helemaal tevreden bent over het eindresultaat!

Mocht je na de napolijstafspraak toch nog wensen tot verandering hebben, dan is dat zeker mogelijk, echter deze behandelingen vallen dan niet meer onder de garantie en zullen aan je worden doorberekend.

Wél krijg je uiteraard een jaar lang garantie op breuk/schade van je facings.

Voor het maken van een intake-afspraak vragen we je om ons online-foto intake formulier hier op de site in te vullen; wij nemen dan na ontvangst contact met je op.

Wil je meer informatie of een andere afspraak maken; dan zijn dit onze contactgegevens;

 • Vestiging Prinsenbeek
  info@restyleyoursmile.nl
  T: 076 2050905

  Telefonisch bereikbaar:
  maandag t/m donderdag van 09.00 - 12.00u en van 14.00 - 16.00 uur, op vrijdag van 09.00 - 12.00u.
  Openingstijden:
  maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.00u.

 • Vestiging Baarn
  baarn@restyleyoursmile.nl
  T: 035 2002110
  • Telefonisch bereikbaar:
   maandag t/m donderdag van 09.00 - 12.00u en van 14.00 - 16.00 uur, op vrijdag van 09.00 - 12.00u.
   Openingstijden:
   maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.00u.