Veelgestelde vragen

Werkwijze

Onze facings worden gemaakt van composiet. Met composiet kunnen vorm-, stand-, en kleurcorrecties worden gemaakt. De kleur kies je vooraf zelf uit, samen met je behandelaar. Na de intake kan je behandeling worden ingepland en in een sessie worden uitgevoerd, na enkele weken volgt nog een polijst afspraak (inbegrepen in de kosten).

Ja, voor een facings behandeling is een aanbetaling vereist. Bij het maken van de afspraak voor de behandeling ontvang je onze algemene- en aanbetalingsvoorwaarden.

Voor Restyle your Smile behandelingen is een aanbetaling van € 300,- noodzakelijk; deze gebruiken wij om de benodigde materialen voor je te bestellen. Het liefste ontvangen wij je aanbetaling direct na het maken van de afspraak; minimaal 4 weken voorafgaand aan de behandeling dient de aanbetaling uiterlijk bijgeschreven te zijn op onze rekening. Als wij geen tijdige aanbetaling ontvangen gaan we ervan uit dat je afziet van je behandeling en zullen wij je afspraak annuleren.

De aanbetaling mag gestort worden op rekeningnummer NL71 ABNA 0550 362 053 t.n.v. Mondzorgcentrum De Lind onder vermelding van je naam en afspraakdatum.

Voor composiet facings hoeven we meestal niet aan je tanden te slijpen.

Hoewel we de vraag zelden of nooit krijgen is het wel mogelijk om de facings weer te verwijderen. Dit is echter een tijdrovende behandeling; de facings zullen heel voorzichtig afgeslepen moeten worden zonder je eigen tanden te beschadigen. Verwijderen van de facings zal dus altijd ingepland moeten worden en is niet kosteloos.

In principe zijn facings voor iedereen geschikt; je gebit en tandvlees moeten wel in goede conditie zijn. Tot de leeftijd van 21 jaar zijn wij terughoudend met het plaatsen van facings, er worden uitzonderingen gemaakt wanneer er sprake is van een medische noodzaak.

Nee, de behandeling is volledig pijnvrij.

Na de behandeling zal je mond een beetje 'anders' aanvoelen, er is immers een heel dun laagje composiet op je tanden gekomen, waar je aan zult moeten wennen. De meeste van onze klanten geven aan hier na verloop van een paar dagen helemaal aan gewend te zijn, bij sommigen duurt het echter wat langer.

Bij het maken van de facings gaan we ervan uit dat je een eigen tandarts hebt voor je halfjaarlijkse controles. We bekijken bij de intake dus alleen of facings mogelijk zijn; de intake is geen vervanging van je halfjaarlijkse controle! We gaan ervan uit dat je na je behandeling bij ons voor je controles weer teruggaat naar je eigen tandarts. Controles en eventueel noodzakelijke behandelingen kunnen gewoon uitgevoerd worden nadat je facings hebt laten plaatsen.
Heb je geen eigen tandarts of ben je al lang niet meer op controle geweest? In dat geval kunnen we je behandeling desgewenst uitbreiden met een algehele check-up van je gebit; je wilt immers niet alleen een mooi maar ook gezond en functioneel gebit. Helaas is het voor ons niet mogelijk om patiënten buiten onze regio aan te nemen als regulier patiënt.

Al onze tandartsen werken volgens de zelfde behandelmethodieken en met dezelfde materialen. Zij zijn allemaal opgeleid in onze eigen Restyle-your-Smile academie. Je mag dus van elke behandelaar dezelfde kwaliteit verwachten.

Komt u alstublieft alleen naar de praktijk! Net als op veel andere plekken in de zorg blijft ook in de mondzorg de maatregel van kracht om 1,5 meter afstand van elkaar te houden (Leidraad Mondzorg Corona). Onze wachtkamer capaciteit is helaas beperkt en we willen iedereen de gelegenheid bieden om de gepaste afstand te kunnen houden. Begeleiders krijgen vooralsnog geen toegang tot de wachtkamer of behandelkamer (uitzonderingen kunnen slechts in overleg vooraf met ons gemaakt worden voor b.v. minderjarigen of mensen met een verstandelijke beperking).

Kom pas de wachtkamer binnen op de afgesproken tijd; bent u te vroeg, wacht dan in de auto. Wij vragen u om in de wachtkamer gepaste afstand van overige aanwezigen en onze medewerkers te houden.

Onze behandelingen zijn erg populair; dit ten gevolge van de uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Dit kan soms resulteren in een wat langere toegangstijd. We doen er echter alles aan om de toegangstijd zo kort mogelijk te houden. Voor actuele informatie hierover kun je ons het beste even bellen.

Duurzaamheid en onderhoud

Je krijgt van ons 1 jaar garantie; de facings kunnen echter met een goede verzorging veel langer meegaan; veel van onze klanten hebben 5 tot 10 jaar of zelfs langer plezier van hun facings. Het dragen van je mondbeschermer verlengt de levensduur van je facings en voorkomt schade.

Nee, composiet is een kleurvast materiaal en verkleurt dus niet. Wel kan er soms aanslag ontstaan op je facings; dit wordt veroorzaakt door veelvuldig gebruik  o.a. koffie, thee, kruiden, rode wijn en vooral roken. Deze aanslag is door ons prima te verwijderen. Voor het verwijderen van aanslag (polijsten) kun je een afspraak maken bij een van onze Restyle consulenten. De kosten van het polijsten van de facings liggen tussen de € 35 en € 100. U kunt dit desgewenst combineren met een gebitsreiniging (tandsteen verwijderen etc.). De kosten hiervan zijn afhankelijk van de benodigde behandeltijd.

Houd er rekening mee dat tandsteen en tandplak donkerder zijn dan je tanden; zeker als je kiest voor een lichte kleur composiet zal dit des te meer opvallen. Een goede mondhygiëne is dus erg belangrijk.

Je krijgt van ons instructies mee. Belangrijk is dat je een zachte tandenborstel en zachte, niet schurende  tandpasta gebruikt.

Composiet is een duurzaam materiaal; je facings zijn dus bestand tegen een stootje. Bedenk wel dat je gebit een 'gebruiksvoorwerp' is en dat er in uitzonderlijke gevallen schade kan optreden (net als bij je eigen gebit overigens). We geven je hiervoor 1 jaar garantie ongeacht wat de oorzaak van de schade is. Onze garantievoorwaarden voorzien in kosteloos repareren van de ontstane schade; niet in vergoeding van tijd- en reiskosten. Bedenk goed voordat je besluit je bij ons te laten behandelen, of de afstand naar onze praktijk geen bezwaar voor je vormt in geval van onverhoopte schade.

Kosten

Bij je intake krijg je een begroting op maat. De richtprijs voor een hele gebits-make over is €1975,- (prijspeil 2021). De prijs per tand ligt hierbij rond de €100-€150. De kosten voor een mondbeschermer bedragen € 100,-. Bij je intake adviseert de tandarts hoeveel facings nodig zijn om jouw wensen uit te voeren; het advies van de tandarts is bindend; m.a.w.; onze behandelaars gaan alleen voor het beste resultaat; zij voeren geen behandelingen uit waar ze zelf niet achter staan.

Alle behandelingen dienen direct met ons te worden afgerekend; dit kan per pin of contant. Voor de behandeling is een aanbetaling vereist; dit is o.a. bedoeld voor de aanschaf van de benodigde materialen.

Voor termijnbetalingen werken wij samen met cosmetic finance; kijk desgewenst op hun site voor meer informatie; www.cosmeticfinance.nl

Vergoedingen

Houd er rekening meer dat de zorgverzekeraars erg terughoudend zijn in het vergoeden van cosmetische behandelingen. Restyle Your Smile is hiervan inhoudelijk niet op de hoogte en neemt hierin geen verantwoordelijkheid.

We hanteren de volgende behandelcodes: C13, C28, C65, M01, G33 en V15, V40. Afhankelijk van het aantal facings worden deze codes één of meerdere keren in rekening gebracht.

Je dient de behandeling zelf na afloop aan ons te voldoen.

Afspraak

Voorafgaand aan je behandeling is een intake noodzakelijk.

Tijdens je intake kun je je wensen bespreken met de tandarts en kan de tandarts de mogelijkheden aan je uitleggen. Er vindt een kleurbepaling plaats en de tandarts maakt een proeffacing voor je die je mee naar huis kunt nemen. De intake is vrijblijvend, maar niet kosteloos. De kosten van de persoonlijke intake bedragen ca. € 25,-. Vanaf 1-1-2022 bedraagt de intake € 46,24.

Als je een intake met ons afspreekt ontvang je hiervoor per mail een aanbetalingsnota; we verzoeken je vriendelijk om deze binnen één week aan ons te voldoen; bij uitblijven van de betaling annuleren we je afspraak. De aanbetaling wordt verrekend met je consult. Jouw consult reken je achteraf bij onze balie af, dit kan per pin of contant. Als je je afspraak niet nakomt vindt er geen restitutie plaats. De grote druk op onze agenda’s is de reden van deze werkwijze; we rekenen op je begrip!

Bij verhindering voor je facingbehandeling vernemen wij dit graag uiterlijk één week voorafgaand aan de afspraak; bij latere annulering behouden wij ons het recht voor je aanbetaling niet te restitueren. Bij verhindering voor je controle-afspraak, je polijstafspraak of elke andere afspraak geldt dat je dit minimaal 24 uur van tevoren aan ons kenbaar moet maken. Bij niet (tijdig) afzeggen van je afspraak zijn we genoodzaakt de gereserveerde tijd aan je door te berekenen; het tarief wat wij hiervoor hanteren is 1 euro per gereserveerde minuut. Pas na voldoen van deze nota kunnen er weer vervolgafspraken worden ingepland.

Een afspraak voor een persoonlijke intake kun je maken via telefoonnummer 076 2050905. Wij zijn dagelijks telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur (op vrijdag alleen de ochtend).

Kies ook voor een stralende lach!