FAQ's - Werkwijze

Op deze pagina staan diverse veelgestelde vragen aan het team van Restyle Your Smile.

Wil je liever ‘persoonlijk’ uitleg? Dat kan; onze collega Sharon geeft je aan de hand van een aantal vlogs een korte indruk van de Restyle your Smile behandeling.

Meer weten? Lees dan de info pagina! En neem ook een kijkje op onze Facebook of Instagram pagina voor het laatste nieuws!

Onze facings worden met de hand gemaakt van speciaal cosmetisch composiet; hiermee kan met een dunne laag toch een spectaculair kleurresultaat worden bereikt! (bijv. “Hollywood white”). Met composiet kunnen vorm-, stand- en kleurcorrecties worden gemaakt, waardoor er vrijwel altijd een mooie tandboog kan worden verkregen! En dat, zonder dat er aan je tanden geslepen hoeft te worden! De behandeling is pijnloos. De kleur en vorm van je 'nieuwe tanden' kies je vooraf zelf uit, samen met je behandelaar. Na de intake kan je behandeling worden ingepland en in één sessie worden uitgevoerd, na enkele weken volgt nog een napolijst afspraak (inbegrepen in de kosten).

We willen natuurlijk heel graag dat jij na de behandeling dolblij onze praktijk verlaat. Het is voor onze behandelaars een ware kunst om jouw wensen te vertalen naar de facings die zij maken. Het helpt dus heel erg als jij je goed voorbereidt. Denk hierbij aan de kleur, vorm, stijl etc. De voorbeelden op onze instagram pagina en onze facebook pagina kunnen je hier heel goed bij van dienst zijn.

Ca 6-8 weken na jouw behandeling volgt een napolijst afspraak. Tijdens deze afspraak worden de facings glad gepolijst waardoor ze glazend zullen blijven en aanslag wordt voorkomen. Na deze afspraak is jouw facingsbehandeling volledig  afgerond. Mocht je nu na je behandeling toch nog wensen hebben t.a.v. de vorm, stijl, dikte etc dan mag je die (liefst zo snel mogelijk, per mail) aan ons doorgeven en zullen wij bij het napolijsten deze veranderingen kosteloos voor je doorvoeren. Het is dus heel belangrijk dat jij bij die napolijst afspraak heel goed beoordeelt of je helemaal tevreden bent over het eindresultaat!

Mocht je na de napolijstafspraak toch nog wensen tot verandering hebben, dan is dat zeker mogelijk, echter deze behandelingen vallen dan niet meer onder de garantie en zullen aan je worden doorberekend.

Wél krijg je uiteraard een jaar lang garantie op breuk/schade van je facings.

Composiet is een plastisch, esthetisch vulmateriaal dat op de tand wordt aangebracht door de behandelaar. Met behulp van een soort UV lamp wordt dit materiaal  uitgehard. Het materiaal bestaat al tientallen jaren en is in de loop der jaren steeds verder verbeterd. Het materiaal is minder hard dan porselein, maar wel elastischer. Het zal dus niet zo snel breken, maar slijt wel iets sneller dan porselein. Voordeel van composiet, in tegenstelling tot porselein, is dat het, ook na langere tijd, eenvoudig te corrigeren of te repareren is.

Een ander voordeel is dat composiet heel dun kan worden verwerkt zonder dat dit afbreuk doet aan de kleurintensiteit; in tegenstelling tot porselein. Dat is ook de reden waarom composiet verwerkt kan worden zónder aan je tanden te slijpen, bij porselein kan dat vrijwel nooit.

Voor composiet facings hoeven we meestal niet aan je tanden te slijpen. 

In principe zijn facings voor iedereen geschikt; je gebit en tandvlees moeten wel in goede conditie zijn. Minimale leeftijd is 18 jaar. Tot de leeftijd van 21 jaar zijn wij terughoudend met het plaatsen van facings, er worden uitzonderingen gemaakt wanneer er sprake is van een medische noodzaak.

Nee, de behandeling is volledig pijnvrij.

Na de behandeling zal je mond / gebit een beetje ‘anders’ aanvoelen, er is immers een heel dun laagje composiet op je tanden gekomen, waar je aan zult moeten wennen. De meeste van onze klanten geven aan hier na verloop van een paar dagen helemaal aan gewend te zijn; bij sommigen duurt het echter wat langer.

Bij het maken van de facings gaan we ervan uit dat je een eigen tandarts hebt voor je halfjaarlijkse controles. We bekijken bij de intake dus alleen of facings mogelijk zijn. De intake is geen vervanging van je halfjaarlijkse controle! We gaan ervan uit dat je na je behandeling bij ons voor je reguliere controles weer teruggaat naar je eigen tandarts. Helaas is het voor ons niet mogelijk om patiënten buiten onze regio aan te nemen als regulier patiënt. Controles en eventueel noodzakelijke behandelingen kunnen gewoon uitgevoerd worden nadat je facings hebt laten plaatsen.

Al onze behandelaars werken volgens dezelfde behandelmethodieken en met dezelfde materialen. Zij zijn allemaal opgeleid in onze eigen Restyle-your-Smile academie. Je mag dus van elke behandelaar dezelfde kwaliteit en kunde verwachten.

Kom alsjeblieft alleen naar de praktijk! Onze wachtkamer capaciteit is helaas beperkt. Begeleiders krijgen geen toegang tot de wachtkamer of behandelkamer (uitzonderingen kunnen slechts in overleg vooraf met ons gemaakt worden voor bijv. minderjarigen of mensen met een verstandelijke beperking).

Onze behandelingen zijn erg populair; dit ten gevolge van de uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Dit kan soms resulteren in een wat langere toegangstijd. We doen er echter alles aan om deze zo kort mogelijk te houden. Voor actuele informatie hierover kun je ons het beste even bellen.

Hoewel we de vraag zelden of nooit krijgen is het wel mogelijk om de facings weer te verwijderen. Dit is echter een tijdrovende behandeling; de facings zullen heel voorzichtig afgeslepen moeten worden zonder je eigen tanden te beschadigen. Verwijderen van de facings zal dus altijd ingepland moeten worden en is niet kosteloos.

Elke kleur composiet komt bij iedereen anders over; dit heeft te maken met b.v. de laagdikte, de eigen tandkleur en huidkleur, ook licht of belichting spelen een rol. Om die reden laten we je nooit kiezen vanaf een foto, maar doen we een kleurtest bij je in de mond. We testen minimaal 2 kleuren (maar op verzoek meer) zodat je zelf kunt kiezen welke kleur je het mooiste vindt.

Duurzaamheid en onderhoud

Je krijgt van ons 1 jaar garantie; de facings kunnen echter met een goede verzorging veel langer meegaan; veel van onze klanten hebben 5 tot 10 jaar of zelfs langer plezier van hun facings. Het dragen van je mondbeschermer verlengt de levensduur van je facings en voorkomt schade.

Nee, composiet is een kleurvast materiaal en verkleurt dus niet. Wel kan er soms aanslag ontstaan op je facings; dit wordt veroorzaakt door veelvuldig gebruik  o.a. koffie, thee, kruiden, rode wijn en vooral roken. Deze aanslag is door ons prima te verwijderen. Voor het verwijderen van aanslag (polijsten) kun je een afspraak maken bij een van onze Restyle consulenten. De kosten van het polijsten van de facings liggen tussen de € 35 en € 100. U kunt dit desgewenst combineren met een gebitsreiniging (tandsteen verwijderen etc.). De kosten hiervan zijn afhankelijk van de benodigde behandeltijd.

Houd er rekening mee dat tandsteen en tandplak donkerder zijn dan je tanden; zeker als je kiest voor een lichte kleur composiet zal dit des te meer opvallen. Een goede mondhygiëne is dus erg belangrijk.

Je krijgt van ons instructies mee. Belangrijk is dat je een zachte tandenborstel en zachte, niet schurende  tandpasta gebruikt.

Composiet is een duurzaam materiaal; je facings zijn dus bestand tegen een stootje. Bedenk wel dat je gebit een ‘gebruiksvoorwerp’ is en dat er in uitzonderlijke gevallen schade kan optreden (net als bij je eigen gebit overigens). We geven je hiervoor 1 jaar garantie ongeacht wat de oorzaak van de schade is. Onze garantievoorwaarden voorzien in kosteloos repareren van de ontstane schade; niet in vergoeding van tijd- en reiskosten. Bedenk goed voordat je besluit je bij ons te laten behandelen, of de afstand naar onze praktijk geen bezwaar voor je vormt in geval van onverhoopte schade.

Kosten

Bij je intake krijg je een begroting op maat. De richtprijs voor een hele gebits-make over is € 2.275,- (prijspeil 2024). De prijs per tand ligt hierbij rond de € 100 - € 150. De kosten voor een mondbeschermer bedragen € 120,-. Bij je intake adviseert de tandarts hoeveel facings nodig zijn om jouw wensen uit te voeren; het advies van de tandarts is bindend; m.a.w.; onze behandelaars gaan alleen voor het beste resultaat; zij voeren geen behandelingen uit waar ze zelf niet achter staan.

Alle behandelingen dienen direct met ons te worden afgerekend; dit kan per pin of contant. Voor de behandeling is een aanbetaling vereist; dit is o.a. bedoeld voor de aanschaf van de benodigde materialen.

Ja, voor een facings behandeling is een aanbetaling vereist. Bij het maken van de afspraak voor de behandeling ontvang je onze algemene- en aanbetalingsvoorwaarden.

Voor Restyle Your Smile behandelingen is een aanbetaling van €500,- noodzakelijk; deze gebruiken wij om de benodigde materialen voor je te bestellen. Bij het maken van de afspraak voor de facingsbehandeling dien je de aanbetaling te voldoen. Als wij geen (tijdige) aanbetaling ontvangen gaan we ervan uit dat je afziet van je behandeling en zullen wij je afspraak annuleren.

Het is niet mogelijk om bij ons in termijnen te betalen.

Houd er rekening mee dat de zorgverzekeraars erg terughoudend zijn in het vergoeden van cosmetische behandelingen. Restyle Your Smile is hiervan inhoudelijk niet op de hoogte en neemt hierin geen verantwoordelijkheid.

We hanteren de volgende behandelcodes: C003, C012, M0120, V15, V40, G33 en M61. Afhankelijk van het aantal facings worden deze codes één of meerdere keren in rekening gebracht.

Je dient de behandeling zelf na afloop aan ons te voldoen.