Informatie over composiet facings bij Restyle Your Smile

Werkwijze

Onze facings worden gemaakt van composiet. Met composiet kunnen vorm-, stands- en kleurcorrecties worden gemaakt. De kleur kies je vooraf zelf (samen met je behandelaar) uit. Je kunt je hele gebit laten behandelen, maar natuurlijk ook een enkele scheve tand of afgesleten tanden. Na  intake kan je behandeling in één zitting plaatsvinden; na 6-8 weken volgt nog wel een napolijst-afspraak (inbegrepen in de kosten). Na één jaar volgt er nog een controle. Voor composietfacings hoeft er niet of nauwelijks aan je eigen tanden te worden geslepen, de behandeling is dus niet schadelijk of pijnlijk, en vrijwel altijd ook "reversibel", d.w.z. dat het composiet in uitzonderlijke gevallen er ook weer afgehaald kan worden. Je krijgt 1 jaar garantie op schade of breuk aan je facings. We adviseren je dringend een mondbeschermer aan te schaffen om schade aan je facings te voorkomen. Deze kan aansluitend aan je behandeling bij ons gemaakt worden.

Alvorens we kunnen starten met facings is het zeer belangrijk dat de tanden, kiezen en het tandvlees in goede conditie verkeren. We kunnen dan ook pas met facings starten als eventuele gaatjes behandeld zijn. We gaan er bij je behandeling van uit dat je voor je reguliere gebitscontroles naar je eigen tandarts gaat, je gebit gezond en je mondhygiëne goed is. Indien gewenst kunnen we je facingbehandeling uitbreiden met een algehele check van je gebit. Daarbij adviseren we soms een gebitsreiniging bij de preventie-assistente of mondhygiëniste.

Kosten, (aan)betalingsvoorwaarden en wachtlijst

We maken het liefst een begroting op maat, omdat elk gebit anders is en ook ieders wensen anders zijn. Richtprijs voor een gebits-make over van je hele gebit is bij Restyle Your Smile Nederland €1.975,-. De kosten voor een mondbeschermer bedragen € 100,-.

Voor deze behandeling is een aanbetaling noodzakelijk, deze is o.a. bedoeld voor het aanschaffen van de benodigde materialen. De aanbetaling dient 4 weken voorafgaand aan je behandeling op onze rekening te staan. Omdat de Restyle your Smile behandelingen erg populair zijn, hebben we helaas te maken met een (soms lange) toegangstijd. Om die reden hebben we een wachtlijst waarop we gegadigden plaatsen om gebeld te worden wanneer er eerder behandeltijd beschikbaar komt door annuleringen o.i.d. Wij plaatsen je alleen op deze wachtlijst na ontvangst van je aanbetaling. Wil je hiervoor in aanmerking komen zorg er dan voor dat je direct na het maken van de afspraak de aanbetaling aan ons overmaakt.

De behandeling (minus de aanbetaling) reken je direct na de behandeling met ons af; dit kan per pin of contant. Je krijgt van ons een nota van je behandeling die je, indien van toepassing, zelf kunt indienen bij je zorgverzekeraar.

Per 1 januari 2013 geldt de Btw-vrijstelling voor medische diensten alleen voor diensten die als doel hebben de diagnose, de behandeling en, voor zover mogelijk, de genezing van ziekten of gezondheidsproblemen. De vrijstelling geldt dus niet voor alle verrichtingen die men als tandarts of tandarts-specialist in de praktijk uitvoert. Daarom voeren wij alleen behandelingen uit die gericht zijn op de 'gezondheidskundige verzorging van de mens'.

We bieden je tot slot de mogelijkheid van gespreide betaling; hiervoor verwijzen we je naar www.cosmeticfinance.nl

Vergoeding door zorgverzekeraar

De meeste zorgverzekeraars zijn erg terughoudend in het vergoeden van cosmetische behandelingen. Dit is echter per zorgverzekering en -polis verschillend. Restyle your Smile is hiervan inhoudelijk niet op de hoogte en neemt hierin geen verantwoordelijkheid. Hiervoor kun je dus het beste contact opnemen met je verzekering en/of onze offerte aan je zorgverzekeraar voorleggen.

We hanteren de volgende behandelcodes: C11, C28, C65, M01, G33 en V15, V40.

Intake

Voorafgaand aan de behandeling is een intake noodzakelijk; deze is vrijblijvend, maar niet kosteloos. De kosten voor je persoonlijke intake bedragen ca. € 25 en worden door je aanvullende verzekering vergoed (mits afgesloten). Omdat de druk op onze agenda’s enorm hoog is geldt voor je intake een aanbetaling van € 20; je ontvangt hiervoor een rekening per mail. Als we je betaling binnen één week niet ontvangen hebben, zal jouw afspraak geannuleerd worden (LET OP; hiervan ontvang je dan geen bericht meer). De aanbetaling wordt verrekend met je consult, die je na afloop bij onze balie contant of per pin kunt afrekenen. Als je je afspraak zonder berichtgeving niet nakomt vindt er geen restitutie plaats.

Tijdens de intake kunnen we je wensen en de mogelijkheden bespreken. We doen een kleuranalyse en we maken een proef-facing die je mee naar huis kunt nemen.

Als je graag eerst een globale indicatie van de mogelijkheden en kosten wilt hebben, kun je gebruik maken van ons online intake-formulier. Hiertoe hebben we 3 scherpe foto's (geen selfie) van je gebit nodig (voor-, rechter- en linkerzijde). Je onder- en boventanden evenals je tandvlees moeten goed - liefst volledig - zichtbaar zijn, dus de lippen moeten worden opgetrokken en de tanden moeten van elkaar af op de foto staan. Deze foto mag je met een korte omschrijving* van je wensen mailen naar info@restyleyoursmile.nl of gebruik hiervoor het foto-intakeformulier op deze website. De cosmetisch tandarts beoordeelt dan de foto's. De foto-intake is kosteloos.

* Korte duidelijke omschrijving van jouw wensen. Wil je een stands- en/of vormverandering? Wil je (ook) een andere kleur?

Duurzaamheid, onderhoud, verkleuringen

Bij goede verzorging (je krijgt van ons instructies mee) kun je 5 tot 10 jaar plezier hebben van je facings. Composiet is een kleurvast materiaal en verkleurt dus niet. Wel kunnen bepaalde voedingsmiddelen (kruiden, thee, koffie, rode wijn) en roken aanslag veroorzaken op je facings waardoor het lijkt of ze verkleuren. Wij kunnen deze aanslag moeiteloos voor je verwijderen en dan komt de oorspronkelijke kleur van het composiet weer terug. Je kunt hiervoor te allen tijde een afspraak voor maken bij een van onze Restyle consulentes. Tot slot, raden we je aan om een gebitsbeschermer voor de nacht te laten maken; deze voorkomt schade aan je facings.

Afspraak of nog meer info

Voor het maken van een afspraak kun je ons het beste bellen via 076 2050905. Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m donderdag van 09.00 - 12.00 uur en van 14.00 - 16.00 uur, op vrijdag van 09.00 12.00 uur.

Onze openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.00 uur.

Via de mail kan ook; hiervoor hebben we dan de volgende gegevens van je nodig:
Volledige naam, achternaam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer, mailadres, bsn-nummer en geboortedatum.

Kies ook voor een stralende lach