Veelgestelde vragen

Werkwijze

Onze facings worden gemaakt van composiet. Met composiet kunnen vorm-, stand-, en kleurcorrecties worden gemaakt. De kleur kies je vooraf zelf uit, samen met je behandelaar. Na de intake of foto-intake kan je behandeling worden ingepland en in een sessie worden uitgevoerd, na enkele weken volgt nog een polijst afspraak (inbegrepen in de kosten). Na één jaar volgt nog een controle.

Ja, voor een facings behandeling is een aanbetaling vereist. Bij het maken van de afspraak voor de behandeling ontvang je onze algemene- en aanbetalingsvoorwaarden.

Voor Restyle your Smile behandelingen is een aanbetaling van € 300,- noodzakelijk; deze gebruiken wij om de benodigde materialen voor je te bestellen. Het liefste ontvangen wij je aanbetaling direct na het maken van de afspraak; minimaal 4 weken voorafgaand aan de behandeling dient de aanbetaling uiterlijk bijgeschreven te zijn op onze rekening. Als wij geen tijdige aanbetaling ontvangen gaan we ervan uit dat je afziet van je behandeling en zullen wij je afspraak annuleren.

De aanbetaling mag gestort worden op rekeningnummer NL71 ABNA 0550 362 053 t.n.v. Mondzorgcentrum De Lind onder vermelding van je naam en afspraakdatum.

Voor composiet facings hoeven we meestal niet aan je tanden te slijpen.

Hoewel we de vraag zelden of nooit krijgen is het wel mogelijk om de facings weer te verwijderen. Dit is echter een tijdrovende behandeling; de facings zullen heel voorzichtig afgeslepen moeten worden zonder je eigen tanden te beschadigen. Verwijderen van de facings zal dus altijd ingepland moeten worden en is niet kosteloos.

In principe zijn facings voor iedereen geschikt; je gebit en tandvlees moeten wel in goede conditie zijn.

Nee, de behandeling is volledig pijnvrij.

Na de behandeling zal je mond een beetje 'anders' aanvoelen, er is immers een heel dun laagje composiet op je tanden gekomen, waar je aan zult moeten wennen. De meeste van onze klanten geven aan hier na verloop van een paar dagen helemaal aan gewend te zijn, bij sommigen duurt het echter wat langer.

Bij het maken van de facings gaan we ervan uit dat je een eigen tandarts hebt voor je halfjaarlijkse controles. We bekijken bij de intake dus alleen of facings mogelijk zijn; de intake is geen vervanging van je halfjaarlijkse controle! We gaan ervan uit dat je na je behandeling bij ons voor je controles weer teruggaat naar je eigen tandarts. Controles en eventueel noodzakelijke behandelingen kunnen gewoon uitgevoerd worden nadat je facings hebt laten plaatsen
Heb je geen eigen tandarts of ben je al lang niet meer op controle geweest? In dat geval kunnen we je behandeling desgewenst uitbreiden met een algehele check-up van je gebit; je wilt immers niet alleen een mooi maar ook gezond en functioneel gebit.

Al onze tandartsen werken volgens de zelfde behandelmethodieken en met dezelfde materialen. Zij zijn allemaal opgeleid in onze eigen Restyle-your-Smile academie. Je mag dus van elke behandelaar dezelfde kwaliteit verwachten.

Ja, natuurlijk mag dat! We verzoeken je echter wel vriendelijk om dit te beperken tot maximaal één begeleider tijdens je behandeling; dit i.v.m. beperkte wachtruimte capaciteit.

Onze behandelingen zijn erg populair; dit ten gevolge van de uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Dit kan soms resulteren in een wat langere toegangstijd. We doen er echter alles aan om de toegangstijd zo kort mogelijk te houden.  Voor actuele informatie hierover kun je ons het beste even bellen

Duurzaamheid en onderhoud

Je krijgt van ons 2 jaar garantie (mits je je houdt aan de verplichte napolijstafspraak en controle na één jaar); de facings kunnen echter met een goede verzorging veel langer meegaan; veel van onze klanten hebben 5 tot 10 jaar of zelfs langer plezier van hun facings. Mochten je facings na verloop van een aantal jaren minder wat mooi worden dan kan een refit van je facings worden ingepland. Deze refit is minder tijdrovend en dus minder kostbaar dan het aanbrengen van een hele set nieuwe facings.

Nee, composiet is een kleurvast materiaal en verkleurt dus niet. Wel kan er soms aanslag ontstaan op je facings; dit wordt veroorzaakt door veelvuldig gebruik  o.a. koffie, thee, kruiden, rode wijn en vooral roken. Deze aanslag is door ons prima te verwijderen. Voor het verwijderen van aanslag kun je een afspraak maken bij een van onze Restyle consulenten. De kosten van een gebitsreiniging liggen tussen de € 35 en € 50.

Je krijgt van ons instructies mee. Belangrijk is dat je een zachte tandenborstel en zachte, niet schurende  tandpasta gebruikt.

Composiet is een duurzaam materiaal; je facings zijn dus bestand tegen een stootje. Bedenk wel dat je gebit een 'gebruiksvoorwerp' is en dat er in uitzonderlijke gevallen schade kan optreden (net als bij je eigen gebit overigens). We geven je hiervoor 2 jaar garantie ongeacht wat de oorzaak van de schade is. Deze garantie vervalt als je de controle na 1 jaar niet nakomt. Onze garantievoorwaarden voorzien in kosteloos repareren van de ontstane schade; niet in vergoeding van tijd- en reiskosten. Bedenk goed voordat je besluit je bij ons te laten behandelen, of de afstand naar onze praktijk geen bezwaar voor je vormt in geval van onverhoopte schade.

Kosten

We maken het liefst een begroting op maat (na intake of foto-intake); richtprijs voor een hele gebits make-over is €1850. De prijs per tand ligt rond de €100. Bij je intake of foto-intake adviseert de tandarts hoeveel facings nodig zijn om jouw wensen uit te voeren; het advies van de tandarts is bindend; m.a.w. onze behandelaars gaan alleen voor het beste resultaat; zij voeren geen behandelingen uit waar ze zelf niet achter staan.

Alle behandelingen dienen direct met ons te worden afgerekend; dit kan per pin of contant. Voor de behandeling is een aanbetaling vereist; dit is o.a. bedoeld voor de aanschaf van de benodigde materialen.

Voor termijnbetalingen werken wij samen met cosmetic finance; kijk desgewenst op hun site voor meer informatie; www.cosmeticfinance.nl

Vergoedingen

Dit hangt af van de verzekering die je hebt afgesloten. De meeste zorgverzekeraars zijn erg terughoudend in het vergoeden van cosmetische behandelingen. Dit is echter per zorgverzekering en -polis verschillend. Restyle your Smile is hiervan inhoudelijk niet op de hoogte en neemt hierin geen verantwoordelijkheid. Hiervoor kun je dus het beste contact opnemen met je verzekering en/of onze offerte aan je zorgverzekeraar voorleggen.

We hanteren de volgende behandelcodes: C11, C28, C65, M01, G33 en V15, V40.

Wij declareren niet bij je verzekering; je dient de behandeling zelf na afloop aan ons te voldoen; de nota die je van ons ontvangt kun je daarna eventueel indienen bij je verzekering.

Afspraak

Voorafgaand aan je behandeling is een intake noodzakelijk. Je kunt kiezen tussen een persoonlijke intake in ons Mondzorgcentrum of een foto-intake*.

Bij je persoonlijke intake kun je je wensen bespreken met de tandarts en kan de tandarts de mogelijkheden aan je uitleggen. Er vindt een kleurbepaling plaats en de tandarts maakt een proeffacing voor je die je mee naar huis kunt nemen. De intake is vrijblijvend, maar niet kosteloos. De kosten van de persoonlijke intake bedragen ca. €25,00.  Als je je na de intake bij ons laat behandelen zullen de kosten van de intake in mindering worden gebracht op de eindnota. Een afspraak voor een persoonlijke intake kun je maken via telefoonnummer 076 2050905. Wij zijn dagelijks telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 12.00 uur.

We bieden ook de mogelijkheid van een foto-intake. Hiertoe hebben we 3 scherpe foto's van je gebit nodig (voor-, linker- en rechterzijde), alsmede een korte duidelijke omschrijving van je wensen. Wil je een stands- en/of vormverandering? Wil je (ook) een andere kleur? De cosmetisch tandarts beoordeelt je foto’s en daarna ontvang jij een behandelvoorstel en offerte via de mail. Als je kiest voor een foto-intake zal de kleurbepaling plaatsvinden op de dag van je behandeling.  Instructies voor een foto-intake vind je op deze site onder het kopje 'intake'.

*N.b. Niet altijd is een foto-intake voldoende om een behandelplan op te stellen. Onze cosmetisch tandartsen beoordelen aan de hand van de foto's of wellicht een persoonlijke intake toch noodzakelijk is.

De foto-intake is kosteloos.

Kies ook voor een stralende lach!